Ronse for youth
More tips on UIT in VlaanderenPowered by Cultuurnet Vlaanderen

Cultureel Centrum "De Ververij"

CC De Ververij 

De vroegere textielfabriek De Nieuwe Leie is het kloppend cultuurhart van Ronse. Op een terrein met een oppervlakte van 4 hectaren staat een nieuwe nieuwe academie, een schouwburgzaal, een exporuimte en een cultuurcafé. Dit is de place to be voor expo's, cultuurmarkten, theater, concerten, film- en dansvoorstellingen,...
Meer info.

Ontvang je graag een exemplaar van het programmaboekje?
Stuur dan een mailtje naar cultuur@ronse.be of bel op 055/23 28 01. Kijk regelmatig ook eens op www.ronse.be of Facebook Dienst Cultuur voor meer actuele informatie.

Tickets:
Zijn enkel verkrijgbaar bij de administratie CC De Ververij
Dienst Cultuur, Wolvestraat 37 - 9600 Ronse
T: 055/232 801
E: cultuur@ronse.be

Bezoek de Ververij tijdens de wandeling stadsvernieuwingsprojecten:

Ronse is niet alleen een stad met een verleden maar ook met een toekomst. De stad heeft binnen het kader van een langetermijnvisie al heel wat projecten gerealiseerd. Tijdens deze wandeling bezoek je eerst het nieuwe textielcentrum TIO3. Het is een centrum voor ondernemerschap, opleiding en ontmoeting en dit met een bijzondere focus op textiel en innovatie. Via ‘De stadstuin', een uniek woonproject in Vlaanderen, wandel je verder naar ‘De Ververij' het gloednieuwe cultuurcentrum waar moderne architectuur hand in hand gaat met het textielverleden.
Duur: 2 uur
Gids: € 60,00 (max. 25 personen per gids)
Meer info en reservatie van deze wandeling: Toerisme Ronse


Nieuws

Picturale: festival van de illustratiekunst

Van 1 maart tot 4 april 2015

"Picturale" is een boeiend en kleurrijk tweejaarlijks festival rond illustratiekunst te Ronse. Sinds de aftrap in 2003, vinden steeds meer enthousiastelingen de weg naar het centrum van de illustratiekunst. Zo werden tijdens de laatste editie meer dan drieduizend bezoekers geteld.

'Echt schitterend' klonk het toen... Het blijft dus telkens een grote uitdaging voor de organisatoren om het niveau hoog te houden. Wat houdt het festival allemaal in?


Lees verder >>
08 maa 2013 Picturale 2013