Cultureel Centrum "De Ververij"

CC De Ververij 

De vroegere textielfabriek De Nieuwe Leie is het kloppend cultuurhart van Ronse. Op een terrein met een oppervlakte van 4 hectaren staat een nieuwe nieuwe academie, een schouwburgzaal, een exporuimte en een cultuurcafé. Dit is de place to be voor expo's, cultuurmarkten, theater, concerten, film- en dansvoorstellingen,...
Meer info.

Ontvang je graag een exemplaar van het programmaboekje?
Stuur dan een mailtje naar cultuur@ronse.be of bel op 055/23 28 01. Kijk regelmatig ook eens op www.ronse.be of Facebook Dienst Cultuur voor meer actuele informatie.

Tickets:
Zijn enkel verkrijgbaar bij de administratie CC De Ververij
Dienst Cultuur, Wolvestraat 37 - 9600 Ronse
T: 055/232 801
E: cultuur@ronse.be

Bezoek de Ververij tijdens de wandeling stadsvernieuwingsprojecten:

Ronse is niet alleen een stad met een verleden maar ook met een toekomst. De stad heeft binnen het kader van een langetermijnvisie al heel wat projecten gerealiseerd. Tijdens deze wandeling bezoek je eerst het nieuwe textielcentrum TIO3. Het is een centrum voor ondernemerschap, opleiding en ontmoeting en dit met een bijzondere focus op textiel en innovatie. Via ‘De stadstuin', een uniek woonproject in Vlaanderen, wandel je verder naar ‘De Ververij' het gloednieuwe cultuurcentrum waar moderne architectuur hand in hand gaat met het textielverleden.
Duur: 2 uur
Gids: € 60,00 (max. 25 personen per gids)
Meer info en reservatie van deze wandeling: Toerisme Ronse


Nieuws

De Rore Festival : 17 - 26 april 2015

500 jaar unieke Ronsese componist

De stad Ronse viert in 2015 de 500ste verjaardag van de befaamde polyfone componist, Cypriaan De Rore (1515 - 1565). Cypriaan De Rore werd geboren in Ronse en was één van de belangrijkste componisten van de 16de eeuw. Gedurende het festival vinden er meerdere concerten plaats en verschillende muziekensembles brengen madrigalen, motetten, missen en chansons ten gehoor. (Programma onderaan deze pagina.)

Een overzichtstentoonstelling geeft een idee van het leven van De Rore, de periode waarin hij leefde en zijn belang in de geschiedenis van de westerse muziek.

Alle info op www.derorefestivalronse.be

Download de festivalbrochure (PDF - 7 MB).


Lees verder >>
10 maa 2015 Picturale: festival van de illustratiekunst
08 maa 2013 Picturale 2013