Nieuwe brochure Tips voor Trips

Tips voor trips

Ronse, de Smaakmaker van de Vlaamse Ardennen

Toerisme Ronse ontwikkelde een nieuwe brochure: “Tips voor Trips”. Hierin vind je een uitgebreide groepsaanbod, veelal onder leiding van een stadsgids. Je merkt het onmiddellijk, Ronse heeft heel wat te bieden om er een aangename, ontspannende en leerrijke uitstap met familie, vrienden, vereniging of collega’s van te maken.

De brochure telt 36 pagina’s en is thematisch opgebouwd, een centrumplan, praktische info en getuigenissen van groepsverantwoordelijken helpen je bij je keuze.

Naast de klassiekers: de Sint-Hermesbasiliek en Crypte, het Must – Museum voor textiel, een geleid bezoek aan Villa Carpentier, een landhuis ontworpen door Victor Horta, begeleide stads- en natuurwandelingen, lekkere culinaire wandelingen nodigt Toerisme Ronse elke groep uit om een bezoek te starten in het nieuwe Onthaal- en belevingscentrum. Aan de hand van interactieve panelen, luisterverhalen, filmpjes en virtual reality kunnen bezoekers meer ontdekken over Sint-Hermes, de ontwikkeling van Ronse en textiel en Vlaanderens mooiste landschap. De perfecte start voor een stadswandeling of een regioverkenning.

Authenticiteit ten top! Vier gedreven Ronsenaars tonen hun ambacht en zetten met plezier hun atelier open.

Met Keun heeft Ronse eindelijk weer zijn eigen Ronses bier. Brouwermeester Gert Keunen creëert in zijn Microbrouwerij Keun unieke bieren met Ronsese hop uit zijn eigen hopveld. Uiteraard eindigt elk bezoek met een degustatie van verschillende Keuntjes.

Je kan ook een bedrijfsbezoek brengen aan het atelier van Chocolaterie Hermes waar je een uiteenzetting en demonstratie krijgt van boon tot chocolade en van chocolade tot praline met degustatie van een drietal pralines daarna kan je tijdens een workshop zelf aan de slag met chocolade.

De Ronsese glaskunstenaar Jan Leenknegt kent wereldfaam met zijn glassculpturen en zijn dochter Elisabeth Leenknegt maakt schitterende glasjuwelen. Beide ateliers van deze 2 generaties Ronsese glaskunstenaars kan je tevens ook combineren.

Klaar voor actie! Outdoor activiteiten en actieve stadsbeleving.

De Ijsmolenhoeve te Ronse is met zijn eigen kinderboerderij en avonturenpark de ideale outdoor locatie voor een dagje uit. Door het unieke concept kunnen ze bezoekers een aangename mix aanbieden tussen dier, natuur en avontuur!

Verras je vrienden en collega's met ‘City Golf', een vernieuwende manier om mensen te laten kennismaken met golf op een ongeziene manier. Nu ook mogelijk: City Beer Golf en City Foot Golf, een stadswandeling waarbij er op 6 plaatsen voetbalgolf gespeeld wordt.

En dit is nog niet alles: Via onderstaande pagina vind je nog veel meer tips terug voor een geslaagd groepsbezoek en ontdek je het uitgebreid horeca-aanbod: https://www.visitronse.be/nl/groepen

We wensen jullie veel voor een ideale dag te Ronse.

Voor meer info en aanvraag nieuwe brochure tips voor trips:

Toerisme Ronse, Hoge Mote, De Biesestraat 2, 9600 Ronse
T 055/23.28.16, toerisme@ronse.be, www.visitronse.be