Picturale: festival van de illustratiekunst

09/03 > 07/04
Picturale Verhalen in de stad 2019

Zaterdag 9 maart t.e.m. 7 april 2019

"Picturale!" is hét unieke tweejaarlijks festival voor illustratoren te Ronse. Het festival is dit jaar al aan de 8e editie toe! Sinds 2003 mag het festival steeds meer kandidaten en bezoekers verwelkomen. Achter 'Picturale!' zit een gedreven (culturele) organisatie (vzw), die in samenwerking met de stad Ronse en de dienst Cultuur telkens weer een originele en verrassende tentoonstelling op poten zet gedurende vier weken. Meer dan een bezoekje waard...

Bezoeker of kandidaat-illustrator?

Meer info op de website van "Picturale!" : www.picturale.be

Wat kan je verwachten?

Op deze 8ste editie van het uniek tweejaarlijks illustratiefestival tonen zowel beginnende als gevestigde illustratoren en academies hun prachtige werken. Het pronkstuk van deze editie is het verfijnde werk van Alain Verster, de voormalige winnaar, dat wordt getoond op 5 grote billboards.

Een internationaal gerenommeerde jury zorgt voor steeds hogere kwaliteit en uitstraling en dankzij de samenwerking met ‘villa verbeelding’ tonen we ook een hele reeks zelfportretten in de expo ‘De mooisten van het land’. Het openingsfeest start met de onthulling van een nieuwe picturale muur, voorafgegaan door verhalen in de stad. Die stad is Ronse, waar passionele vertellers de bezoekers meenemen in hun fantastische wereld.

Crowdfunding

Ben je fan van illustraties en verhalen in de stad? Wil je persoonlijk bijdragen aan de nieuwe muurillustratie van Alain Verster? Dat kan! De organisatie kan elke steun goed gebruiken en heeft een crowdfunding op poten gezet voor de realisatie van de nieuwste muurillustratie. Afhankelijk van je bijdrage mag je je aan een leuke bedanking verwachten. Meer info: https://nl.ulule.com/picturale-illustratiefestival-2019/

Verhalen in de stad

Zaterdag 9 maart om 10.30 u.

We laten de luisteraars zelf hun dagprogramma samenstellen. Met een plannetje in de hand zoek je de leukste vertelplekken op in de Vrijheid, het historische centrum van Ronse. Dit kunnen verrassende locaties zijn… wat dacht je van een verhaal in de kerktoren? Of op zolder van die leegstaande woning? Of griezelen in de crypte? Of toch liever even opwarmen met een warme choco in de handen? Het wordt alvast een ontdekkingstocht om de boeiendste verhalen op te zoeken. Er zijn verschillende genres voor jong en oud. Deze vertellers staan alvast op het programma: Rebecca Stradiot, Fred Versonnen, Hilde Rogge, Jan De Zitter, Peter Lein, Nancy Lemay (…)

Plaats

CC De Ververij - Wolvestraat 37 - Ronse

Openingsuren

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag : van 13 tot 16 u.
Woensdag : van 13 tot 20 u.
Zaterdag en zondag : van 13 tot 18 u.

Groepen op afspraak via sophie.depotter@ronse.be

Vernissage op zaterdag 9 maart om 17 u. Iedereen welkom!
Finissage op zaterdag 6 april met Sassafras De Bruyn "Het meisje dat een vogel werd" (Familievoorstelling 6+)

Meer info

Prijs tentoonstelling: € 2 (volw.) / € 1 (kind)
Adres : CC De Ververij - Wolvestraat 37
Contact : Dienst Cultuur - 055 23 27 95 - cultuur@ronse.be 
Website: www.picturale.be