Feestelijke opening Hoge Mote – zondag 9 september

09/09
Feestelijke opening

Nieuw onthaal- en belevingscentrum Ronse en de Vlaamse Ardennen

Met veel enthousiasme stelt Toerisme Ronse voor het eerst de vernieuwde site van de Hoge Mote open voor het grote publiek. Je kan er het nieuw onthaal- en belevingscentrum bezoeken. De site is doorlopend open van 10 tot 18 u. Je ontdekt er naast de toerismeshop ook het verhaal van Ronse aan de hand van verschillende interactieve opstellingen met toeristische weetjes over Ronse en de Vlaamse Ardennen. Er is die dag ook een textielworkshop voor kinderen.

Geniet van een extra feestelijk programma met concertjes op de binnenkoer van de Hoge Mote en allerhande animatie voor jong en oud.

  • 11.00 u. Artan Buleshkaj quartet jazz
  • 15.00 u. Ashling (folk/country en blue grass)

Kinderdorp met animatie en food:

  • Foodtruck Mong (croques met streekgerechten)
  • Flikburger (verrassende hamburgers)
  • Artisanne (lekkere ijsjes)

Open Monumentendag

Op zondag 9 september vindt ook de 30e editie van Open Monumentendag plaats! 

Traditioneel zijn dan ook het Must – Museum voor textiel, de Crypte, de Sint-Hermestoren en de Brembosmolen open voor het publiek. Er is ook een demonstratie op de drukpers in Brouwerij De Keyser vanaf 14.00 u. en in het Cultuurcentrum CC De Ververij kan je ook nog steeds gratis de expo van Adi Steurbaut bezoeken. En wil je alles grondig ontdekken, dan gaan de stadsgidsen samen met jou op stap in het historisch centrum 'De Vrijheid'.

Ontdek hier het programma van Open Monumentdag 2018

Meer info: Toerisme Ronse, 055 23 28 16, toerisme@ronse.be