Gepersonaliseerde “druivelaar” voor Ronse

druivelaar

Ronse druivelaar: UITVERKOCHT

Vers van de pers en dat mag je letterlijk nemen… onder impuls van de Toerisme Ronse ging Hubert De Doncker aan de slag voor het ontwerpen van een schild voor de “Ronse druivelaar”. Het resultaat mag gezien worden: de Fiertelommegang en de Bommels hand in hand met een groot hart voor Ronse.

Hubert De Doncker en Luc Verschueren gingen vervolgens zeer vakkundig aan het werk! Onze drukpers uit 1850, die staat te pronken in Brouwerij De Keyser werd in gereedheid gebracht en het drukken kon beginnen. De drukpers maar ook Hubert en Luc zijn niet aan hun proefstuk toe want zij geven af en toe demonstraties en de drukpers wordt regelmatig ingezet voor occasioneel drukwerk voor de diensten toerisme en cultuur. Van levend industrieel erfgoed en teamwerk gesproken!

De druivelaar werd voor de eerste keer uitgegeven in 1905 en is de dag van vandaag nog steeds zeer in trek. Iedereen kent de scheurkalender, het is ietwat nostalgisch… elke dag kan je een briefje afscheuren in ruil krijg je een mop en leuke weetjes.  
De “Ronse druivelaar 2021” is een leuk hebbeding voor de Ronsenaar en een origineel eindejaarsgeschenk. De scheurkalender is te koop bij de dienst toerisme en kost 6 euro of via de webshop.