Sierk Masjiek

30/06
Sierk Masjiek

Zaterdag 30 juni 2018

Elke eerste zaterdag van de zomervakantie is er “Sierk Masjiek” in en rond het auditorium in de Stadstuin. Sierk Masjiek is dé opener van de zomer en staat garant voor een volledige namiddag familiale verwondering en beleving. Het gratis programma zorgt ervoor dat iedereen van deze dag kan genieten. 

Acts op kindermaat blijven de sleutel tot het succes. Het auditorium in de Stadstuin staat hierbij centraal. Hier geven verschillende gezelschappen het beste van zichzelf voor het publiek. Rondom deze piste maken enkele straattheatergezelschappen, verschillende animaties en workshops, schminkstandjes en kapsalons, het kinderdorp volledig.

Sierk Masjiek:

•    circus, straattheater, acrobatie, humor en nog veel meer;
•    speelt met de betekenis van de Franse woorden cirque en magique, woorden die allebei vertaald worden als wonderlijk allegaartje: SIERK MASJIEK is een schat aan cultuur, circus, kwaliteit, sfeer en talent;
•    benadrukt het eigenzinnige van deze namiddag, waarin het anders-zijn en tegendraads doen tot een kunst worden verheven;
•    is er voor de kinderen én hun (groot)ouders.

Het programma
Om 14 u. gaat het "circus" open en krijgen lokale verenigingen de kans om het beste van zichzelf te laten zien. Daarna volgen in de piste verschillende straattheater- en circusgezelschappen die je meeslepen in hun wondere wereld. Ondertussen maak je in de rest van het park kennis met de de wonderlijke wereld van straatanimatie. Alsof dit nog niet genoeg is, geven de schminck- en kapsalons jou een magisch-feestelijk tintje, waarna je kan ronddwarrelen bij de workshops, ateliers, of activiteiten. Geloof je’t niet? Kom maar af naar de wondere wereld van Sierk Masjiek!

Algemene informatie
De inkom is gratis.
Eerste zaterdag van de zomervakantie vanaf 14 u. >> zaterdag 30 juni 2018
Auditorium Stadstuin

Meer info:
Jeugddienst
Grote Marijve 133
Ronse 9600
Telefoon: +32 (0)55 23 28 80
jeugd@ronse.be