Pays des Collines

Pays des collines

Busrondrit Pays des Collines - 25 km

Als je Ronse zegt weet je dat Wallonië heel dichtbij is. Het Pays des Collines is de natuurlijke voortzetting van de Vlaamse Ardennen Ze ligt genesteld in het noorden van Henegouwen, paalt aan Ronse. In feite is de enige scheidingslijn de grotendeels kunstmatige taalgrens. Ontdek aan de hand van deze busrit de schoonheid van dit ongerepte landschap.

Het gaat hier over de streek van Ellezelles, Flobecq (Vloesberg) en Frasnes-Lez-Anvaing, Mont-de- l'Eclus en een deel van Ath. De streek kan bogen op een rijk verleden, heeft een eigen identiteit en een prachtig glooiend landschap. Je ontdekt o.a. de heksen van Ellezelles, de houten Kattenmolen, de bois d'Hubermont, holle wegen en prachtige natuur.

Praktisch:

 • Duur:  1 u. of 1.30 u. met stop
 • Gids:  € 30 per uur
 • Een eventuele stop kan worden voorzien in Brasserie Quintine te Ellezelles
 • Eigen vervoer: Je zorgt zelf voor een bus(je) met chauffeur.
 • Audioapparatuur: De stem van je gids moet boven het verkeer en tot achter in de bus klinken. Zorg dus voor een microfoon en een versterker, en verzeker je ervan dat ze werken.
 • Route onder voorbehoud. We wijken van het voorgestelde programma af als er verkeersproblemen zijn.
  Vermits de trajecten voor de busrondrit Vlaamse Ardennen en Pays des Collines vaak over smalle wegen gaan met mooie vergezichten, is het aan te raden om de lengte en hoogte van de bus door te geven indien je bus groter is dan standaard.
  De gids past dan het traject van de busrondrit aan en kan deze route ook voorbereiden voor je komst.
  Ook voor een busrondrit in het centrum is het uiteraard ook aan te raden indien je bus groter is dan standaard om de lengte en hoogte door te geven.
 • Drinkstop: De consumpties zijn niet in de prijs inbegrepen, en regel je best ter plaatse - contant en gezamenlijk.
 • Start- en eindpunt voor alle rondritten is standaard aan de dienst toerisme. Op aanvraag is een andere startplek mogelijk. De gids dient steeds teruggevoerd te worden naar de startplek.