Ronde van Vlaanderen 2023

01/04 > 02/04
rvv

We Ride Flanders

Zaterdag 1 april 
Doortocht & bevoorrading

Op zaterdag 1 april verwelkomt Ronse de deelnemers aan de Ronde voor wielertoeristen, “We Ride Flanders”. Na een klim over de Kanarieberg komen de wielertoeristen via Rijkswachtdreef - Ommegangstraat - Savooistraat - Beekstraat - rondpunt Veemarkt - De Biesestraat en Hospitaalstraat naar de Grote Markt. De bevoorrading vindt plaats op de parking achter het stadhuis. Hierna vervolgen de deelnemers hun route via Sint-Martensstraat - Kerkhofweg - Kaatsspelplein - Watermolenstraat - Kegelkaai en de Loozebeekstraat over de parking Familia. Om zo de Kruisstraat te nemen richting de beklimming van de Oudestraat.

Er worden tussen 8 en 18 u. ongeveer 16.000 wielertoeristen verwacht. Wees die dag extra voorzichtig in het stadscentrum. Het zal er vrij druk zijn. Er zal een parkeerverbod gelden in een aantal straten rond de Grote Markt en in de Kruisstraat en Oudestraat.

Ronde Van Vlaanderen

Zondag 2 april
Groot scherm in Malanderpark

Op zondag 2 april wordt de Ronde van Vlaanderen gereden, een jaarlijkse hoogdag voor wielerliefhebbers. De elite mannen maken drie doortochten over het grondgebied van Ronse en dit kan jij van dichtbij meemaken! De elite vrouwen kan je net zoals de mannen de beklimming zien nemen van de Oudestraat. 
(Exacte informatie over de doortochten volgt.)

In het Malanderpark kan je de gebeurtenissen volgen op groot scherm en de deelnemers voorbij zien komen. Daar wordt immers ook dit jaar het eventdorp van de stad Ronse opgebouwd. De organisatie is in handen van enkele horeca uitbaters in samenwerking met de stad. Het event ‘De Ronde – Malanderpark’ is mede mogelijk gemaakt door enkele sponsors die de stad Ronse nauw aan het hart liggen.

Er zijn hapjes en drankjes te verkrijgen aan de bar.
Open van 10 tot 21.30 u. Iedereen is welkom!