Vlaamse Ardennen

Vlaamse Ardennen

Busrondrit Vlaamse Ardennen - 25 km

De Vlaamse Ardennen is een streek die door haar prachtig landschap met een uitgesproken groen karakter een grote landschappelijke en ecologische waarde heeft. Aantrekkelijk voor bewoners, maar ook voor bezoekers van buiten de streek. Het parcours loopt doorheen het hart van de Vlaamse Ardennen en neemt je mee langs betoverende landwegen, het kunstenaarsdorp Etikhove, het atelier van Valerius De Saedeleer, windmolens, glooiende landschappen en een stukje van het magische Muziekbos. Zo kan je ontdekken waarom de Vlaamse Ardennen een aantrekkingskracht uitoefent op zowel de cultuurtoerist, de wandelaars en de wielerliefhebber.

Praktisch:

 • Duur: 1 u. of 1.30 u. met stop
 • Gids:  € 30 per uur
 • Een eventuele stop kan worden voorzien in Bistro Boekzitting, in het Muziekbos te Ronse en in Hofke ter Musse en het Volksspelencafé te Maarkedal.
 • Eigen vervoer: Je zorgt zelf voor een bus(je) met chauffeur.
 • Audioapparatuur: De stem van je gids moet boven het verkeer en tot achter in de bus klinken. Zorg dus voor een microfoon en een versterker, en verzeker je ervan dat ze werken.
 • Route onder voorbehoud. We wijken van het voorgestelde programma af als er verkeersproblemen zijn.
  Vermits de trajecten voor de busrondrit Vlaamse Ardennen en Pays des Collines vaak over smalle wegen gaan met mooie vergezichten, is het aan te raden om de lengte en hoogte van de bus door te geven indien je bus groter is dan standaard.
  De gids past dan het traject van de busrondrit aan en kan deze route ook voorbereiden voor je komst.
  Ook voor een busrondrit in het centrum is het uiteraard ook aan te raden indien je bus groter is dan standaard om de lengte en hoogte door te geven.
 • Drinkstop: De consumpties zijn niet in de prijs inbegrepen, en regel je best ter plaatse - contant en gezamenlijk.
 • Start- en eindpunt voor alle rondritten is standaard aan de dienst toerisme. Op aanvraag is een andere startplek mogelijk. De gids dient steeds teruggevoerd te worden naar de startplek.