Winterlicht - programma 2019 volgt

14/12 > 16/12
Kerstmarkt

Winterlicht

Gezellig eindejaar in Ronse!

Vrijdag 14 t.e.m. zondag 16 december

Ronse wordt vanaf half december tot begin januari omgetoverd tot een echte winterstad. Verschillende stadsdiensten en de Unie der Handelaars hebben de handen in elkaar geslagen met als resultaat een mooi en gevarieerd aanbod voor jong en oud.

Hieronder vind je het programma van 2018. 

Kerstmarkt Sint-Hermescrypte by night
Kerstman komt op bezoek Wandeling met smaak
Win je Personal Shopper  Midwinterwandeling
Spaarkaartactie Familievoorstelling Arthur Christmas
Belevingscentrum De Hoge Mote is open! Cadeautip: cadeaucheque Ronse

 

Kerstmarkt

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december 2018 wordt de Grote Markt in Ronse omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt waar het heerlijk wandelen en snuisteren is. Je kunt er genieten van originele, lekkere of mooie producten en er valt heel wat te beleven voor groot en klein. Kinderen kunnen zich drie dagen lang uitleven op de kindermolen.

Vrijdag 14 december

 • 18.00 – 24.00 u.: Kerstmarkt
 • 20.00 – 20.30 u.: Officiële opening

Zaterdag 15 december

 • 08.00 – 13.00 u.: Wekelijkse marktdag
 • 11.00 – 24.00 u.: Kerstmarkt
 • 14.30 – 16.30 u:  Personal Shoppers
 • 15.00 – 16.00 u.: Optreden leerlingen muziekacademie
 • 15.00 – 18.00 u.: Begeleide rondritten op pony’s
 • 16.00 – 17.00 u.: Optreden Dance Crush
 • 18.00 – 20.00 u.: Dweilorkest
 • 20.00 – 20.30 u.: Trekking prijzen spaarkaartactie Winterlicht
 • 20.30 – 21.00 u.: Optreden Ritmo Ronse
 • 23.00 – 24.00 u.: Foute kerstmuziek

Zondag 16 december

 • 13.00 – 18.00 u.: Kerstmarkt
 • 14.00 – 17.00 u.: Begeleide rondritten op pony's
 • 14.00 – 18.00 u.: Huifkar in de winkelstraten met haltes: kerstmarkt, station, Wijnstraat en Rooseveltplein
 • 16.00 – 17.00 u.: Kerstshow dansgroep The Young Talents

terug naar boven

 

De kerstman op bezoek

Zaterdag 15 december van 14 tot 18 u.

Wil jij graag een ritje maken in de koets van de kerstman? Dat kan, want hij komt op zaterdag 15 december op bezoek! Je kunt gratis meerijden in zijn koets met paarden en je krijgt een suikerwafel cadeau (zolang de voorraad strekt). Op de koets kunnen ouders een foto laten nemen van hun kind met de kerstman. De foto’s kunnen onmiddellijk naar huis meegenomen worden. Een rondrijdende kerst-DJ zorgt voor muziek in de winkelstraten.

terug naar boven

 

Win je Personal Shopper

Zaterdag 15 december - 13.30 u tot 16.30 u.

Wil jij samen met Ianthe Tavernier of Gene Thomas op stap? Heb je zin om jezelf in een nieuw kleedje of nieuw pak te stoppen? Dat kan! De stad voorziet een personal shopper voor één man en één vrouw én een cheque van € 250  om een gepaste outfit mee te kopen. De winnaar mag de winkelstraten induiken met Ianthe, de winnares met Gene.

Voor je gaat shoppen, krijg je persoonlijk kleuradvies van een stylingdeskundige. Wanneer je weet welke kleur bij je past, kan het shoppen beginnen! De personal shopper screent jouw stijl en vindt de beste basisstukken of een gepaste feestoutfit voor de eindejaarsdagen.

Er zullen twee gelukkigen geloot worden die op zaterdagnamiddag 15 december elk twee uur op stap mogen met een personal shopper én die elk voor € 250 aan cadeaucheques zullen ontvangen. Je kan er ook een vriend of vriendin mee verrassen! Is dit iets voor jou of een kennis van jou? Schrijf je dan in via dit formulier voor 10 december 2018. De winnaars worden persoonlijk verwittigd op 12 december.

terug naar boven

 

Spaarkaartactie: Shop in Ronse en win!

Van maandag 19 november tot en met zaterdag 15 december 2018

In het kader van de eindejaarsactie 'Winterlicht' loopt er dit jaar opnieuw een spaarkaartactie. Klanten krijgen gedurende deze periode bij de elke deelnemende zelfstandige bij aankoop van € 5 1 stempel op hun Winterlicht-spaarkaart.

Een volle spaarkaart bedraagt 10 stempels en kan gedeponeerd worden in de verzamelbox bij de deelnemende handelaars of in het stadhuis uiterlijk op 15 december om 17 u. Op zaterdag 15 december om 20 u. zullen de winnaars geloot en de prijzen overhandigd worden op de kerstmarkt.

De prijzenpot bestaat uit twee waardebonnen van € 250 geschonken door de Unie der Handelaars en UNIZO, één waardebon van € 150, één van € 100 en 10 waardebonnen van € 50. Ook lokale handelaars schenken verschillende waardebonnen van € 50.

Een lijst van sponsors en deelnemende handelaars kan je hier vinden.

terug naar boven

 

Familievoorstelling ‘Arthur Christmas’ 6+

Zondag 16 december om 15 u.

Het bezorgen van alle kerstcadeautjes in één nacht gebeurt niet meer met de arrenslee, maar vanuit een supermodern ruimteschip en met de hulp van zeer veel elfjes. Toch wordt door een foutje één cadeautje niet bezorgd. Arthur, de onhandige jongste zoon van de kerstman, gaat op pad om het pakje naar een klein meisje te brengen, geholpen door zijn opa die de oude arrenslee en rendieren nog bewaard heeft.

De film werd genomineerd voor o.a. een Golden Globe, Annie Award en een Bafta Award voor Beste Animatiefilm.

Locatie: Wolvestraat 37
Duur: 94' - Vrije zitplaatsen
Prijs: € 5 (volw./kind), korting met VT PAS
Info en reservatie: info@ccdeververij.be of 055 23 28 01
Tickets online: Webshop Ronse

terug naar boven

 

Winterse wandelingen

Toerisme Ronse stippelde enkele sfeervolle winterse wandelingen uit. Inschrijven is steeds verplicht. Het vertrekpunt van deze wandelingen is Toerisme Ronse, De Biesestraat 2. 

Inschrijven via Toerisme Ronse: 055 23 28 16, toerisme@ronse.be, www.visitronse.be
Voor al deze wandelingen dien je op voorhand te betalen op rekeningnummer: BE95 0682 3802 1758 van Toerisme Ronse met vermelding van de naam van de wandeling + datum + je naam + aantal personen. Gelieve minimum 5 werkdagen voor de deelname te storten. Annuleringen worden niet terugbetaald.

Midwinterwandeling

Zondag 16 december

Op midwinter vierden onze voorouders duizenden jaren geleden het midwinterfeest. Bij deze wandeling kom je alles te weten over de verschillende betekenissen van de kerstperiode.

Afspraak om 14.45 u. - vertrekuur: 15 u.
Prijs: € 5 p.p. (drankje inbegrepen)
Duur: ca. 2 u.

terug naar boven

Sint-Hermescrypte by night

Zaterdag 15 december en zondag 16 december

Maak op een originele wijze kennis met het mooiste monument van Ronse, want deze keer wordt de parel van Ronse alleen verlicht door feeëriek kaarslicht! Je komt alles te weten over waanzinnige pelgrims die tijdens de middeleeuwen hun genezingsproces ondergingen.

Afspraak om 17.45 u. - vertrekuur: 18 u.
Prijs: € 5 p.p. (drankje inbegrepen)
Duur: ca. 1.30 u.

terug naar boven

Wandeling met smaak

Zaterdag 15 december

De gids neemt je mee op sleeptouw in het historisch centrum. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Ronse maar ook waarom er in Ronse zoveel meer foodies zijn.

Afspraak om 17.45 u. - vertrekuur: 18 u.
Prijs: € 15 p.p. (drankje en proevertjes inbegrepen)
Duur: ca. 2 u.

terug naar boven

 

Belevingscentrum De Hoge Mote is open!

Op 15 en 16 december zal het nieuw onthaal- en belevingscentrum doorlopend open zijn van 10 tot 18 u. Ideaal te combineren met een bezoekje aan de kerstmarkt! Je kan er de nieuwe toerismeshop bewonderen. Wie weet vind je er wel het ideale eindejaarsgeschenk! Vakkundig gemaakte textielproducten van stoffen geweven in het Must – Museum voor textiel, leuke gadgets met de leuze “Fan van Ronse”, lekkere mandjes met allerhande streekproducten… Koop je een Ronse-geschenkje in onze shop, dan krijg je een extra cadeautje van onder de kerstboom!

terug naar boven

 

Cadeautip: cadeaucheque Ronse

Weet je nog niet wat je je broer, geliefde, moeder, vader of één van je personeelsleden cadeau wil doen? De cadeaucheque Ronse kan een oplossing zijn voor jou! De cadeaucheque is een initiatief van de Unie der Handelaars en Unizo, in samenwerking met de stad Ronse. Je kunt cadeaucheques ter waarde van € 10 aanschaffen bij verschillende handelszaken in het centrum. Deze cheque is geldig in alle winkels die voorzien zijn van een sticker.

Bedrijven die deze cheques aankopen voor personeelsleden, kunnen een onkostennota bekomen.

Waar kan je de cheques aankopen?

 • Papershop: Fr. Rooseveltplein 28
 • Dienst Toerisme: Hoge Mote- De Biesestraat 2
 • Optiek Sofie: Peperstraat 5A
 • Grafoman: Sint-Martensstraat 10

terug naar boven