Gepersonaliseerde “Druivelaar 2022"

druivelaar 2022

Twaalf horoscoopbeelden in de stadskleuren

Het ontwerp van de scheurkalender werd voor het tweede opeenvolgende jaar gemaakt door onze twee museumdrukkers Luc Verschueren en Hubert De Doncker, die dit jaar de twaalf horoscoopbeelden een centrale plaats geven. Het kartonnen ‘schild’ is gedrukt met groene inkt om de stadskleuren te eren. In het midden van het schild hangt een scheurkalender van De Druivelaar.

De Druivelaar werd voor de eerste keer uitgegeven in 1905 en is de dag van vandaag nog steeds zeer in trek. Iedereen kent de scheurkalender, het is ietwat nostalgisch… elke dag kan je een briefje afscheuren in ruil krijg je een mop en leuke weetjes.

Dankzij de gedreven inzet van vrijwilligers Luc en Hubert werd de ‘Juliennedrukpers’ grondig gerenoveerd, gepoetst en perfect afgesteld. De drukpers wordt ingezet voor grafisch werk met een toeristisch of cultureel doeleind. Leuk weetje: een demonstratie over de precieze werking kan steeds op aanvraag bij de dienst Toerisme.

De “Ronse druivelaar 2022” is een leuk hebbeding voor de Ronsenaar en een origineel eindejaarsgeschenk. Te koop bij in het belevingscentrum Hoge Mote aan 6 euro of via de webshop.

Webshop

Bestel je Druivelaar via de webshop van Ronse, je bestelling zal klaarstaan vanaf 2 werkdagen na ontvangst van je betaling. Bv. je bestelt op woensdag, je bestelling zal klaarstaan vanaf vrijdagmorgen. 

Vragen i.v.m. je bestelling? Neem contact op met Toerisme Ronse.

Bestel hier via de webshop.