Getuigenissen

Hieronder schrijven we graag wat groepen vonden van hun uitstap te Ronse.

Laat een andere groepsverantwoordelijke jou overtuigen van een dagje Ronse! Regelmatig krijgen we spontaan van groepsverantwoordelijken hun ervaring na een bezoek. Met hun toestemming plaatsen we deze getuigenissen op onze website.

08/06/2024 - Neos Sint-Gillis-Waas - Geleid bezoek Must, estaminet en Onze Vrijheid

Ik wou jou en het gidsenteam dat ons zaterdag meenam door Ronse zeer hartelijke bedanken niet alleen om hun begeesterende uitleg maar ook omwille van hun flexibiliteit waarmee ze met onze 3 groepen op stap gingen. Ik vond het een groot pluspunt dat ze ons in de Memling kwamen ophalen en ons naar de Pepermolen begeleidden. De Pepermolen was heel goed, zekere aan te raden aan andere groepen er werd ook een woordje uitleg gegeven door de verantwoordelijke over de filosofie van het restaurant en dat maakte het plaatje compleet.

Wij kregen vele bedankjes van de groep om hen mee te nemen naar het ‘onbekende’ Ronse maar alle eer komt de gidsen toe. Elke groep zei : " Maar wij hebben een goede gids," de volgende groep “Maar wij ook”, de derde “ die van ons was zo goed dat hij bijna niet kon stoppen”

Wij zeggen het voort !

Hartelijk dank,
Kris, Bernadette, Luc en Dirk van Neos Sint-Gillis-Waas.

02/05/2022 - SAMANA Sint-Kruis Brugge - Busrondrit Ronse

Het was een prima begeleiding van de gids Isabelle op de rondrit. De mensen hebben genoten van hun dag, daar doen we het voor.
Met dank en groeten, Christiane Fockaert
SAMANA Sint-Kruis Brugge

04/09/2020 - Paul en Rosa Vandevelde-Vantyghem - Geleide art-decowandeling

Vorige week vrijdag hebben we alle drie genoten van een heel interessante en mooie art-decowandeling. De weergoden waren met ons en we hadden een fantastische gids: Yves Fouquet, een naam om te onthouden. Ook was het heel duidelijk en vlot door de geluidversterking. Ikzelf draag oortjes en door ééntje uit te nemen en te vervangen door die van jullie, was ik mee met de anderen. Prima zo! Nogmaals hartelijk dank voor de goede zorgen en tot nog eens in Ronse voor een andere activiteit, want dhr. Fouquet heeft nog andere mooie zaken vernoemd.
vriendelijke groet Rosa

19/09/2019 – Astrid Vriendenkring Oostende - Geleid bezoek aan het Must en de Sint-Hermescrypte.
Beste medewerkers en gidsen, Dank voor het uitstekende bezoek aan het onthaalcentrum, de weverij en de crypte. De gidsen werden eveneens zeer op prijs gesteld !
Ronse is goed bezig met zo’n team.
Luc Soete
Voorzitter Astridvriendenkring Oostende
07/09/2019 – Fam/vrienden Mevr. Lut Cotty - Een verkenning van ‘De Vrijheid’ in de oude stadskern
We beleefden een mooie Ronse namiddag.
Chapeau voor het team van de toeristische dienst! Goede organisatie, vriendelijke mensen…. We zijn heel tevreden.
We zijn ook “fan van Ronse” geworden.
Vriendelijke groeten, Lut
16/05/2019 - Zilveren Passer:  All-in wandeling en bezoek aan Villa Carpentier
Wij willen u nogmaals van harte danken voor de prachtige dag, die we beleefden in Ronse. Voor de meesten onder ons was de ontdekking van de stad een openbaring : zoveel ongekende bezienswaardigheden, op loopafstand. De hele art-deco-wijk hebben we dan nog niet eens bezocht!   Het onthaal was bijzonder vriendelijk in de mooie , splinternieuwe ontvangstruimte. Het uitzicht van de toren was adembenemend en ideaal om een overzicht te krijgen van de stad.  Onze gids, Isabelle, is een zeer enthousiaste dame met een uitgebreide kennis van de geschiedenis, de natuur en de cultuur, ook buiten Ronse. Haar passie straalt af op de groep.  Ook in restaurant De Pepermolen werden we uitstekend bediend. Bovendien was de zon van de partij, wat ons bezoek aan de Villa Carpentier, met z'n paradijselijke tuin, compleet maakte. De dames zullen ongetwijfeld nog eens terug komen , met hun familie, om op hun eigen tempo van de stad te genieten. We zullen dit bezoek ook aanbevelen bij de andere groepen van Zilveren Passer.
18/11/2018 – Vosog Zwevegem: All-in wandeling
Wij hadden vandaag een geslaagde kennismaking met Ronse.
De gidsen waren boeiende mensen en zeer aangenaam om naar te luisteren.
Met vriendelijke groeten
gedreven stokstaartje - Vosog Zwevegem
15/07/2018 – 6 personen: Art decowandeling
Hierbij wil ik jullie toch nog eens bedanken voor een geslaagde namiddag tijdens de Art Deco-wandeling. Onze vrienden en wijzelf waren helemaal in de ban van de gids Eddy en zijn vakkundige uitleg.
We waren op stap met wereldreizigers die al gans de wereld gezien hebben, en die mensen nog positief kunnen verbazen met een Art Deco wandeling in Ronse ... chapeau !
Iedereen is huiswaarts gekeerd met een mooi beeld van Ronse !
Wijzelf - nieuwe inwoners van Ronse - waren ook aangenaam verrast van de mooie Art Deco huizen die Ronse te bieden heeft !
Dus nogmaals een dikke merci voor alles!
Bart en Irina Gabriëls - Bruynooghe
27/06/2018 – OKRA Dikkebus: Geleid bezoek aan de Sint – Hermescrypte en Basiliek en busrondrit Pays des Collines met stop in brouwerij Quintine
Wij waren het over alle punten volledig mee eens, we hadden een vriendelijke ontvangst en bediening in Local Unique, ook voor onze mensen in rolstoel.
De twee gidsen hebben ons vriendelijk ontvangen en was het een aangename kennismaking. Als gids hebben ze allebei hun steentje bijgedragen en ons een uitstekende namiddag bezorgd. Ook onze minder valide mensen waren zo content dat ze erbij konden zijn. Een hartelijk dank u wel aan Isabelle en Christophe.
Ook met u als medewerker op de dienst van toerisme heb je mij vriendelijk te woord gestaan, ons bezoek geregeld tot op de puntjes. Gezorgd om een helling te laten plaatsen voor de rolstoelen. Heel goed gedaan, dank u wel Caroline.
OKRA Dikkebus is welgezind en tevreden met een goed gevoel over Ronse naar huis gegaan. Het is een aanrader Ronse te komen bezoeken.
Met vriendelijke groeten en nogmaals Dank u wel, Voor OKRA Dikkebus Andrea Boudry
15/07/2018 – VIVA-SVV en CURIEUS groep uit Liedekerke: art decowandeling en een bezoek aan het Must
Bij deze wil ik jullie danken voor de hartelijke ontvangst zondag in Ronse van onze VIVA-SVV en CURIEUS groep uit Liedekerke. Jullie  gids Isabelle was SUPER ! Haar kennis en enthousiasme voerden ons op een formidabele manier mee door de geschiedenis van Ronse. Ook wist zij ons op een creatieve manier te behoeden voor de hitte en te felle zonnestralen!
Namens VIVA-SVV en CURIEUS Liedekerke een dikke merci!
Rita Van Vaerenbergh
03/06/2018 – dagprogramma met wandeling in de historische kern met bezoek aan de Sint – Hermescrypte en een textielwandeling met bezoek aan het Must – Museum voor textiel – Davidsfonds Bertem
De deelnemers die gisteren hebben deelgenomen aan onze Davidsfonds uitstap naar Ronse hebben een uitzonderlijke dag beleefd: de twee gidsen waren subliem!
Het restaurant Sint-Martens heeft ook zijn uiterste best gedaan en een zeer verzorgde lunch opgediend. Er werd rekening gehouden met vooraf opgegeven wensen (glutenvrij; vegetarisch): zeker aan te bevelen aan andere bezoekers.
Nogmaals bedankt en tot kijk.
Camiel De Ranter
Bestuurslid

17/05/2018 –Probus Ronse verschillende programma’s: bezoek Crypte, bezoek Must, art decowandeling, wandeling stadsvernieuwingsprojecten, stadswandeling All-in.

Hiermee wil ik, namens het bestuur en de leden van Probus-club Ronse, de stadsgidsen  nogmaals hartelijk danken voor de zeer interessante rondleidingen die de deelnemers aan ons lustrum en regionale dag vorige donderdag mochten genieten. De reacties waren heel positief en hebben wellicht veel deelnemers goesting doen krijgen om terug te komen naar Ronse. Sommige onder hen kenden Ronse vooraf maar heel vaag.
Proficiat voor de gidsen en de kwaliteit van de gidsbeurten.
Pieter Van Ongeval
Voorzitter Probus Ronse

17/05/2018 – Bezoek aan het Must – Museum voor textiel en de Sint - Hermescrypte – Neos Hooglede
Beste,
We waren vandaag op bezoek in het Must en de St-Hermes crypte met onze seniorenclub Neos Hooglede. Ik wil jullie bedanken voor de ontvangt die we genoten hebben. Al onze leden waren vol lof over de goede ontvangst, de vriendelijkheid en het enthousiasme van de gidsen. We hebben genoten van de deskundige en bij momenten ludieke uitleg, zowel in het museum als in de crypte.Bedankt ook voor de soepelheid om de vertraging op te vangen die we hadden in onze timing.
Jullie 4 gidsen zijn allen mensen die graag hun job doen en een prachtig uithangbord zijn voor het toerisme van jullie stad.
Bedankt
Walter Demeestere - Voorzitter Hooglede-Gits
14/12/2017 - All-in wandeling de luxe - Neos Lennik
Namens Neos Lennik, mijn oprechte dank voor de goede ontvangst in Ronse . Onze leden waren
erg tevreden over het mooie programma en over de kwaliteit van de gidsen en van de bezochte
locaties.
Ook de lunch in Auberge Saint Sébastien was correct gekoppeld aan een vlotte , vriendelijke service.
Het zou wel nuttig zijn groepen ervan te verwittigen dat de zaak het melden van een kleiner
aantal deelnemers wel wil vernemen ten laatste 's morgens . Het restaurant aanvaardt geen
betaalkaarten. Er kon wel overeengekomen worden het bedrag over te schrijven.
Ronny Lannoo
Voorzitter Neos Lennik
27/10/2017 - Bezoek aan het Must - Museum voor textiel en de Sint - Hermescrypte
- Braboclub Senioren Antwerpen
In naam van Braboclub Senioren Antwerpen wil ik hierbij mijn appreciatie en dank overbrengen
aan de toeristische dienst van de stad Ronse en aan al het personeel voor het uitstekende
werk dat zij bij de voorbereiding en begeleiding van onze uitstap hebben verricht.
Wij hebben genoten van de zeer diepgaande uitleg van de twee professionele en gedreven
gidsen in het MUST en van de intense en passionele uitleg van Isabelle in het bijzonder in
de crypte.
Tevens mochten wij genieten van een uitstekende lunch in restaurant Na-So dat u ons op
voorhand had aanbevolen. Als Boergondische Antwerpenaren hebben wij ervan genoten.
Mag ik u verzoeken om onze appreciatie tevens over te brengen aan beide gidsen.
Met bijzondere hoogachting.
Louis Verrezen - Voorzitter
09/09/2017 - stadswandeling Ronse All in - Corelio afdeling Ronse
Alles is super verlopen, jullie gids doet dat echt heel goed!!
Iedereen was heel enthousiast, zelf diegene die al in het museum en crypte waren geweest
vonden het heel goed.
Hij brengt alles heel vlot en zonder te veel overbodige info van data en zo, als er nog eens
een mogelijkheid is, gaan we zeker een soortgelijke wandeling ondernemen!
Vriendelijke groeten,
Ellen Verpoest
Corelio Connect
09/09/2017 - wandeling Gek, gedurfd en goedgekeurd - KVLV Wetteren Centrum
Ons dagje Ronse is prima verlopen, mede door jullie organisatie en uitstekende gids.
Alles verliep zoals gepland. Wij houden een positief gevoel over aan jullie stad.
Vriendelijke groeten,
Bea De Schrijver
KVLV Wetteren
23/08/2017 - stadswandeling All-in de luxe - groep collega's
Na ons bezoek aan Ronse op woensdag 23 augustus wil ik graag via deze weg nog eens jullie
stadsgids Thomas Deriemaeker bedanken voor zijn enthousiasme en deskundige uitleg.
Mijn collega's en ik wonen eigenlijk allemaal op max 25 km afstand van Ronse, maar we kenden
de stad niet echt. Met een paar vooroordelen sluimerend in ons achterhoofd waren we heel
benieuwd  om Ronse te ontdekken en het is een ware openbaring gebleken. We hadden een heel
fijne namiddag en dit is mede te danken aan Thomas. Hij is een heel bezielde gids en een boeiende
verteller. De liefde voor zijn stad straalt hij uit en als bezoeker weet hij je mee te nemen in zijn
verhaal.  Op bepaalde momenten ontpopte hij zich tot een ware taalvirtuoos en zijn humor is zalig.
De stad is boeiend, in heel veel kleine hoekjes schuilt een mooi verhaal. We komen zeker terug!
Warme groet
E. Van Lancker
22/08/2017 - All-in wandeling en busrondrit Ronse
OKRA Trefpunt
De leden van OKRA Temse-Centrum beleefden een prachtige dag in Ronse.
We werden op de toeristische dienst zeer goed ontvangen en jullie gidsen gaven een aangename
en een deskundige uitleg.
Het bezoek aan het Must en de St.-Hermescrypte was de moeite waard. Ook de verzorgde
bediening in Local Unique en de lekkere maaltijd in St.-Sebastien vielen zeer in de smaak.
We hadden een geweldige dag, waarvoor dank.
Groeten
Marc De Bock, OKRA Temse-Centrum
02/07/2017 - Verhalenwandeling in het Muziekbos - Familieuitstap Henriette Praet uit Stekene
We brachten gisteren een fijne dag door in Ronse samen met onze kinderen en kleinkinderen. 
Dit kwam mede door de wandeling met de heer Drieghe, hij heeft dat super gedaan.  Iedereen was
heel tevreden met zijn toffe en humoristische uitleg.  En we zijn ook nog wat slimmer naar huis gegaan! 
We geven dit zeker door aan andere belangstellenden.
Met dank en vriendelijke groeten,
Henriette Praet
 21/06/2017 - Geleid bezoek aan de Sint-Hermescrypte en basiliek en stadswandeling met bezoek
aan het Must - Ziekenzorg Middelkerke
Graag wil ik langs deze weg jullie nog eens Hartelijk Bedanken voor prachtige dag in Ronse,
veel bijgeleerd
dank zij de goede uitleg van gidsen, prachtige stad!
Groetjes Kellens Kathleen.
10/06/2017 - Combinatiewandeling All-in de luxe en Gek, gedurfd en goedgekeurd - Femma Geluwe
Dag, wij hadden gisteren een heel aangename en interessante wandeling door Ronse.
Het weer zal wel een rol gespeeld hebben, maar Ronse is verrassend interessant en de gids
wist er boeiend over te vertellen.
Groeten, Maria Vandamme.
20/05/2017 - Daguitstap Vriendenkring de Spoorstropkes - zaterdag 20 mei 2017
We hebben vorige zaterdag een schitterende uitstap gehad met een heel lieve gids.
Alles was in orde, het programma klopte perfect en het eetmaal in het etablissement St.-Sebastien
was lekker en verzorgd.
Bedankt aan de toeristische dienst van Ronse, dit is echt een aanrader!!!
vriendelijke groeten en tot nog eens,
Annie
27/04/2017 - Daguitstap Vlaams actieve senioren - Schoten op 27 april 2017 - epiloog
Toen we je half februari vroegen om voor ons een daguitstap in Ronse uit te stippelen,
hadden we nooit kunnen vermoeden dat dit zo een succes zou worden.
Voor Ronse geldt eens te meer "Onbekend is onbemind".
Jullie hebben een prachtige stad, waar "rust" een constante is.
Een stad omgeven door aantrekkelijke parkjes en pleintjes waar de huizen
(veel Art Deco) getuigen van een ongelooflijk rijk verleden.
Het bezoek aan de Sint‐Hermescrypte, deels romaans, deels gotisch is een pracht
van middeleeuwse bouwkunde.
En het bezoek aan het Textielmuseum MUST waar 40 stampende machines ons een pareltje
liet zien van industrieel erfgoed dat waarschijnlijk uniek is in de hele wereld.
De rondrit in hartje van de Vlaamse Ardennen, omringd door heuvels en prachtige vergezichten
liet op ons ook een mooie indruk na.
Om ten slotte te eindigen in een historisch café "De Harmonie" op de Grote Markt waar iedereen heel enthousiast nog eens over de belevenissen van de dag kon nakaarten.
Ook de keuze van Auberge Sint-Sebastien waar het aangenaam verpozen was een voltreffer.
We werden goed en lekker geserveerd.
(Alleen spijtig dat we zowel tijdens de heenrit als tijdens de terugrit meer dan een uur verloren
door de files. Helaas hebben we dat niet in de hand).
Over de gidsen Isabelle De Vleeschauwer en Eddy Vandewalle niets dan lof!
Tenslotte bedankt voor de vlotte samenwerking en coördinatie. We zeggen het voort!
Met vriendelijke groeten,
Jan Schram
Vlaamse Actieve Senioren Schoten
30/03/2017 - dagprogramma: bezoek Villa Carpentier en stadswandeling langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden en geleid bezoek aan de Crypte.
Wij hebben met aandacht jullie evaluatieformulieren ingevuld I.v.m. ons bezoek aan de stad Ronse
op 30/03/2017.
Het goede onthaal, de vriendelijke aansprekingen plus al het mooie wat we in jullie stad ontdekt
hebben, heeft onze dames een zéér aangename dag bezorgd.
We zouden het op prijs stellen indien je de gids Isabelle De Vleeschauwer, de uitbaters van
Local Unique, Na-So en Harmonie, en alle medewerkers van de dienst Toerisme hiervan zou op de
hoogte brengen.
Hartelijk dank en een zonnige Pasen!
Claire Soenen en Monique Colpaert
Markant Deinze Kunst&Cultuur
17/12/2016 - Reünie ex-klasgenoten: Walking Dinner.
We wensen jullie te bedanken voor de fijne avond.
Mijn ex-klasgenoten hebben met heel wat superlatieven geuit dat ze van de mooie rondgang,
van de begeleiding en de leuke verhalen van Ludwine,
alsook van de prachtige eetgelegenheden en de zeer lekkere gerechten hebben genoten .
Het was - mede dank zij jullie - een heel prachtige bijeenkomst.
Met vriendelijke groet,
Eric Decordier (een zeer tevreden klant)
26/11/2016 - Devan Chemicals Ronse: Geleid bezoek aan het Must - Museum voor textiel.
Bij deze wens ik nog even terug te komen op onze rondleiding in het textielmuseum op zaterdag
26 november.
Wij waren zeer gecharmeerd en geboeid door het enthousiasme van stadsgids Thomas Deriemaeker.
Zowel interessant voor mensen van de "stiel" als voor Ronsenaars en zelfs niet-Ronsenaars.
Wij waren dan ook aangenaam verrast dat een textielmuseum bezoeken zo de moeite waard kon zijn.
Vandaar dat we het wel gepast vonden om een mailtje te sturen om de dienst Toerisme en in het
bijzonder Thomas te feliciteren met het geleverde werk!
Namens het Devan Chemicals @2Spin-team,
Dirk, Adelin & Bart
06/10/2016 - reünie van de doctores juris 1961 en partners- programma: Stadswandeling met
bezoek aan Crypte en een art decowandeling.

Graag wil ik enkele reacties mededelen die ik mocht ontvangen na onze bijeenkomst van donderdag
6 oktober jl.:
"Dank en bravo. Sinds gisteren is Ronse voor ons niet meer een "verborgen juweel van de
Vlaamse Ardennen" maar een revelatie. Een interessant en gevarieerd programma, een warmhartige
sfeer, een lekker middagmaal, alle ingrediënten waren verenigd voor een zeer geslaagde reünie van
de doctores juris 1961 en partners".
"Heel veel dank voor de prima ontvangst in het voor ons zo onbekende Ronse! We hebben er echt
van genoten, niet alleen van het bijzonder lekkere eten, maar ook van de enthousiaste gidsen die
ons veel mooie en interessante aspecten van jullie stad hebben getoond. Het was echt een geslaagde
dag!"
"Wij waren echt verrast: alles was perfect georganiseerd, de aanwezigen talrijk, de locatie perfect,
de ontvangst buitengewoon, de kennismaking met Ronse: de steegjes, de omvorming van een kerk
tot markt alsook de crypte was een belevenis op zich dankzij de goede uitleg van de uitzonderlijke
gids Christophe."
"Onze bijeenkomst in Ronse was prachtig!"
Wat kan ik daar aan toevoegen...tenzij mijn grote dank voor de perfecte en enorm gewaardeerde steun
en medewerking die ik mocht ervaren bij alle betrokkenen van jullie Dienst. Het was voor mij ook een uitzonderlijke dag die een échte propaganda werd voor onze zo mooie stad, ook mede dank zij jullie
inzet. Nogmaals dank aan allen voor alles.
Met vriendelijke groeten,
Bernard van den Daele
06/10/2016 - 14 Familieleden geïnteresseerd in cultuur en stadsgeschiedenis- programma:
Geleid bezoek aan het Must en de Crypte.
Op donderdag 6 oktober 2016 brachten onze familie (neven en nichten 13 personen) een bezoek
aan de stad Ronse.
Wij kwamen samen in de gezellige Brasserie Harmonie op de Grote Markt.
In Il Passaggio genoten wij van de heerlijke Italiaanse keuken.
Een originele formule: men kiest vrijelijk iets waar men zin in heeft uit de rijke keuze in de toonbank
en enkele ogenblikken later wordt uw gerecht opgediend aan tafel.
Om 14u werden wij aan de Dienst van Toerisme opgewacht door onze gids Isabelle De Vleeschauwer.
Wij bezochten eerst het textielmuseum. Op een levendige en onderhoudende manier bracht zij het
verhaal van de geschiedenis en de evolutie van de mechanisatie van de textielnijverheid in Ronse.
Zij weet haar publiek te boeien en speelt handig in op de vragen en opmerkingen.
Na de boeiende rondleiding wandelden wij naar de Sint-Hermesbasiliek en bezochten we de kers op de
taart: de Crypte. De gids bracht de H Hermes en de bedevaarders als het ware weer tot leven. Wij
begrijpen niet dat dit monument nog niet werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. Er is nog werk aan
de winkel voor Ronse om deze erkenning te verkrijgen.
Wij besloten de dag met een bezoek aan de café Local Unique om de ervaringen uit te wisselen en
het algemeen en eensgezind besluit was Ronse ça vaut un detour
Beleefde groeten
Denis Van Schepdael
08/10/2016 - Oud Scouts Blankenberge - dagprogramma: Stadswandeling All-in en
verhalenwandeling
Bij deze wil ik jullie bedanken en feliciteren met de uitstekende rondleidingen die we
zaterdag mochten ervaren.
De rondleidingen werden op een luchtige een aangename manier gegeven.
In de namiddag hadden we het weer mee voor een mooie wandeling in het Muziekbos.
We wisten niet dat Ronse zoveel te bieden heeft en komen zeker nog terug.
Vriendelijke groeten,
Karel Bourdon voor Oud-Scouts Blankenberge
24/09/2016 - Familie en vrienden ter gelegenheid van verjaardag - art decowandeling
Ik zeg graag 1 x dank voor alles:
- Vriendelijk onthaal in de dienst
- Alle mogelijke uitleg
- Alles onmiddellijk en correct bevestigd,
- Goede gids, met tijd voor ons
- We hadden mattentaarten besteld in de Harmonie - heel lekker
Alle deelnemers waren heel tevreden over de gids (gids Ludwine Witzoreck).
Wij geven jullie allemaal voor alles een 6/6. Geen opmerkingen.
We zullen niet nalaten jullie diensten aan te bevelen.
Doe zo verder! Met vriendelijke groeten,
Carine
25/09/2016 - Heemkring De Zwalm - dagprogramma: Geleid bezoek aan het Must en stadsverkenning
met bezoek aan de Crypte.
Ik wou u in naam van de heemkring van Zwalm nog bedanken voor de mooie rondleiding die we
gisteren hadden in Ronse. De gids Isabelle was super goed!
In het restaurant is het wat lang uitgelopen, maar Isabelle heeft dat prachtig opgelost.
Groetjes aan de ganse ploeg en we zullen zeker reclame voor u maken.
Frydda Van de Velde
Secretariaat - Ledenadministratie Heemkring De Zwalm
24/09/2016 - KVLV Petegem-Deinze - dagprogramma: stadswandeling Ronse All in en
wandeling Gek, gedurfd en goedgekeurd.
Van harte bedankt voor de schitterende dag die we in Ronse mochten beleven vandaag!
Met 2 schitterende gidsen, onder een stralende zon genoten we vandaag van een pareltje in
onze Vlaamse Ardennen!
Ook de lekkere maaltijd die we aangeboden kregen van restaurant Sint-Sébastian en de koffie
met bommelkie in de binnentuin van café Joly, kon iedereen bekoren!
We keerden terug naar onze Leiestad Deinze met 29 tevreden mensen, die de afwezigen enkel
maar jaloers kunnen maken! We keren zeker naar Ronse terug!
Liliane De Reu-Van de Steene
KVLV Petegem-Deinze
06/09/2016 - KVLV Olsene - programma: Bezoek aan het Must
Dag Mevrouw,
Ik heb van beide groepen gehoord dat de uitleg en de rondleiding heel goed was en zeer
interessant ik zelf ben daar volledig met eens (we hebben bij geleerd).
Over de reservatie heel tevreden.
Ik ga zeker reclame maken
vr groeten Agnes
KVLV Olsene
03/07/2016 - vereniging KORDIAL Multimediaclub - programma: Dagprogramma: stadswandeling
+ bezoek Crypte + bezoek Must
Beste,
Bij deze wens ik in naam van onze vereniging KORDIAL Multimediaclub de Dienst van Toerisme
van Ronse bedanken voor de schitterende dag die wij gisteren (zondag 3 juli) mochten beleven.
Een bijzondere dank gaat naar de stadsgids Thomas die ons vakkundig begeleide door heden
en verleden van Ronse. Hij wist ons te boeien bij de architecturale pareltjes, de details van de
huisgevels, in de mystieke Hermes crypte en bij de vele textielmachines in het MUST.
Bij deze wil ik ook de fijne contacten en het vriendelijk correct onthaal benadrukken die we in de
verschillende horecazaken letterlijk mochten proeven. We waren meer dan welkom in de
Brasserie Harmonie, in Il Passagio en 's avonds bij Coesies!
Van harte dank.
Met vriendelijke groeten,
Eric Kellens
Kordial Multimedia Kortemark.
25/06/2016 - groep A3TS - programma: All in wandeling de luxe
Beste,
Nog eens bedankt voor de professionele en leuke rondleiding door de stad Ronse afgelopen zaterdag.
Spijtig dat het weer niet helemaal heeft meegewerkt maar wij hebben met z'n allen een leuke dag
gehad. Een van onze collega's was in Café Lagaar gestruikeld en gevallen, dit is gelukkig behalve
een blauwe plek zonder verdere gevolgen gebleven, het gaat hem goed.
Wij hebben s' avonds heerlijk gegeten in restaurant "Boeckhaege", echt een aanrader.
Tot de volgende keer,
Martin Molloy
18/06/2016 - Hermathena - programma: Stadswandeling met bezoek aan de Crypte en het Must
Mevrouw, Beste,
In naam van alle deelnemers ,wil ik hiermee graag onze waardering uitdrukken voor de rondleiding
van gids Thomas. Iedereen was uiterst tevreden met de interessante , knap opgebouwde, goed
gedoseerde rondleiding. Ook de humor werd fel geappreciëerd!
een vriendelijke groet,
Els Autrique
15/06/2016 - Ziekenzorg Koekelare - Geleid bezoek aan het Must en Crypte
Graag laten we weten dat ons bezoek aan Ronse ten zeerste is meegevallen .
Wij hadden zeer enthousiaste gidsen die ons veel boeiende en interresante zaken en plaatsen
lieten zien .
In het Restaurant De Pepermolen werden we heel hartelijk ontvangen en mochten we van een
zeer lekker maaltijd genieten( en een zeer goede bediening )ook al waren we met meer dan 100 man. Chapeau!
Mvg
Zz koekelare
11/06/2016 - vtbKultuur Mechelen - programma: art decowandeling en bezoek aan Villa Carpentier
We hadden er een prachtige dag en onze leden hebben genoten.
Heel graag wil ik u, en uw collega's, bedanken voor uw vlotte en degelijke medewerking bij het
organiseren van deze dag. In de voormiddag werden we ontvangen door de gids en door hem
rondgeleid in de wijken met art deco en in de namiddag liet hij ons kennismaken met de
villa Carpentier. Door zijn professionalisme wist hij deze twee verschillende onderwerpen tot een
geheel samen te brengen.
Met zijn vakkennis en zijn enthousiasme heeft hij ons op voortreffelijke wijze door de stad gegidst. De
stad Ronse mag zeer tevreden zijn met zulk een uitstekende gids. Een echte ambassadeur van de stad.
Jos Keunen - Bestuurslid vtbKultuur Mechelen
04/06/2016 - Fam./vrienden uit Otegem - programma: Proevertjeswandeling
Ik wil je laten weten dat de proevertjeswandeling geslaagd verlopen is.
Was ne keer de moeite om te horen en te zien wat we anders niet zouden zien.
Ook dank aan de goede gids, een toffe gast...doet da heel goed...
De afsluiter in de Harmonie, vonden we ook heel tof met de kaas en het bierke...
Koffie en gebakje ook heel lekker en deed al deugd dat we ne keer konden pauzeren...
Bedankt voor de goeie info die we gekregen hebben.
grt
Dorine
Alvast bedankt.
04/06/2016 - KVLV uitstap ST Katherina-Lombeek: programma: Gek, gedurfd en goedgekeurd
Graag wou ik je langs deze weg bedanken voor de uitstekende service die we kregen tijdens ons
bezoek aan Ronse. De gidsen waren heel goed en hebben ons vele weetjes over Ronse meegegeven waardoor de interesse in de stad bij velen gewekt werd. De meesten wisten niet dat Ronse, zo dichtbij
ons, zoveel te bieden had.  Het restaurant Lou Pahou was duidelijk een goede keuze, we werden heel vriendelijk ontvangen( niettegenstaande een deel van de groep 20 min te laat arriveerde). Het eten
was verrukkelijk, iedereen had heel lovende betuigingen .
Zeker een aanrader voor andere groepen.
Jou wil ik speciaal bedanken voor de zeer snelle en duidelijke reacties op al mijn vragen.
Vriendelijk groet
Roos Vandorpe
31/05/2016 - VL@S De Panne
programma: All in wandeling en Rondrit Vl. Ardennen en Pays des Collines
Wij, de deelnemers van VL@S De Panne-Adinkerke aan de daguitstap naar Ronse op 31 mei 2016
hebben een fantastische dag beleefd in Ronse en omgeving.
Dat is mede te danken aan de dienst toerisme van Ronse die mij zeer goed heeft bijgestaan
en aan de 2 voortreffelijke gidsen die ons wegwijs gemaakt hebben in de crypte en in het Must.
Ik, als organisator ben daar zeer dankbaar voor. Om dit te tonen heb ik op de website
www.westhoek.be een lees- en fotoreportage gezet van de daguitstap.
Ik heb daarin gepoogd om Ronse in een zo gunstig mogelijk daglicht te plaatsen,
in de hoop dat anderen ook de weg naar Ronse vinden.
http://www.westhoek.be/jewaserbij/9248/daguitstap-vls-de-panne-adinkerke-naar-ronse
Nogmaals een dikke merci.
Met vriendelijke groeten,
Paul Beerens
01/05/2016 - KVLV Teralfene - programma: Walking Dinner
Bij deze wens ik jou en je dienst, in naam van alle deelnemers, hartelijk te bedanken voor de prachtige organisatie van zondag 1 mei.
Alles verliep perfect: het eten was lekker, iedereen was vriendelijk en we hebben, via een prachtige gids, Ronse leren kennen zoals we het ons echt niet konden voorstellen.
We komen zeker terug en gaan deze wandeling dubbel en dik aanprijzen.
Nogmaals hartelijk dank !
Vriendelijke groeten,
Leen Steenhoudt.
18/05/2016 - Koperen Passer A1/5 Brasschaat- programma: Ronse All op 3 uur
Graag wil ik jullie nog eens in naam van onze club bedanken voor het geslaagde bezoek aan Ronse
en de getoonde flexibiliteit. Jullie stad is werkelijk de moeite waard, mede door het enthousiasme van
de deskundige en duidelijk begeleiding van beide gidsen.
Wij raden een bezoek zeker aan bij andere clubs. Nog veel succes toegewenst.
Aimé De Witte
Groep uit Balegem
"Ik heb al veel mensen de uitstap naar Ronse aanbevolen en iedereen schrikt er een beetje van.
Ze verwachten dit niet van Ronse. Ik kom zeker terug voor nog een andere wandeling.
Mijn interesse heb je alleszins gewekt!"
Trees Roos