Bluebikes in Ronse

Bleubikes

8 deelfietsen aan station

Aan het station vind je vanaf nu een Blue-bikelocatie met 8 deelfietsen die altijd beschikbaar zijn. De Blue-bikes zijn een ideaal transportmiddel voor dagtoeristen die de omgeving willen verkennen. Zo zijn onze natuurgebieden zoals Muziekbos of Hotondbos makkelijk bereikbaar om te verkennen. 
De deelfietsen vormen ook een oplossing voor pendelaars die niet langer de auto willen gebruiken of die na trein of bus nog een aantal kilometer moeten overbruggen. 

Ontgrendelen met Blue-bike app
De deelfietsen zijn uitgerust met digitale sloten via de Blue-bike app, waardoor je sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Je hebt dus geen fysieke kaart of sleutel nodig. Om de Blue-bikes te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike of een ticket aankopen via een externe partner zoals de apps van Olympus of KBC Mobile.

Voordelig tarief 
In Ronse betalen leden dankzij een tussenkomst van de stad € 2,50 per rit in plaats van het standaardtarief van € 3,50 voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts € 12 per jaar en kan eenvoudig via www.blue-bike.be of in een van de deelnemende fietspunten. Wie voor Blue-bike kiest, kiest ook voor sociale tewerkstelling: Blue-bikefietsen worden geassembleerd en onderhouden door maatwerkbedrijven.