Natuurloop Muziekbos

Natuurloop Muziekbos

De natuurloop van het Muziekbos start vlakbij de kerk van Louise-Marie. Je vindt er de startzuil bij de petanque-baan. De aanloop geeft hier nog niets prijs van wat je als loper te wachten staat.

Al snel verlaat je het asfalt waarna het parcours zich over een afstand van 5,3 kilometer doorheen het afwisselende Muziekbos kronkelt. Het reliëf is zelden vlak en de hoogtemeters worden in snel tempo aan elkaar geregen. Op het hoogste punt (150 m.) ren je langs de romantische Geuzentoren waar er banken staan met mooi uitzicht op het recente heideherstel.

De ondergrond van de paden bestaat vooral uit zand, humus en porfier. Deze zijn over het algemeen goed beloopbaar, en slechts bij echt regenweer op sommige plaatsen wat modderig. Onderweg krijg je als beloning een aantal mooie doorkijkjes. Je loopt er door het oude beukenbos langs open plekjes, poelen en een bronbeekje. In de vroege uurtjes is een ontmoeting met een ree, specht of eekhoorn hier geen uitzondering.

Na aankomst kan je nog even nagenieten bij een welverdiend drankje in één van de horecazaken bij het bos.

Hou je van een uitdaging, afwisselende natuur en een lekker afsluitertje, dan is deze natuurloop iets voor jou! Download hier het kaartje.

Meer info over deze en andere natuurlopen kan je vinden op de website van Natuur en Bos.