Nieuwe parkeersituatie in De Vrijheid

Gratis parking Familia 

Op 1 december 2017 wordt de nieuwe gratis parking Familia ingereden door het personeel van stad Ronse. Op die manier nemen ze afscheid van de parking achter het stadhuis. In de toekomst zal personeel en bestuur immers het goede voorbeeld geven door te parkeren op de gratis randparkings en zo parkeerruimte vrij te houden voor bezoekers van handel, horeca en diensten.

Parking stadhuis betalend

Vanaf 2 december wordt de parking achter het stadhuis betalend. Hiermee wordt het parkeerregime afgestemd met dat van de Grote Markt. De markt is vlot bereikbaar via de nieuwe voetgangersverbinding. De bijzondere regelingen zoals een kwartier gratis parkeren (mits nemen van een ticket) en gratis parkeren op zaterdagnamiddag zijn ook hier van kracht.

In het vooruitzicht van de werken in De Vrijheid en de toekomstige voetgangerszone krijgen de bewoners en handelaars van de straten Sint-Martensstraat, De Rorestraat, Kleine Markt, Schipstraat, Priestersstraat, Begijnhofstraat en Kaatsspelplein de mogelijkheid om een bewonerskaart of handelaarskaart betalende zone aan te schaffen.

Gratis parkeren kan op parking Portois of de nieuwe parking Familia die vanaf 2 december zal open gesteld worden. Parking Familia is bereikbaar vanaf de Kegelkaai en Kruisstraat.